Schilderen? 5 handige tips.

Help! Schilderen, maar hoe?
Iedereen kent de struggles van het voorbereiden, maar hoe voorkom je dat?

In dit artikel leest u over de meest voorkomende struggles en de oplossingen. Tips voor JOU om goed voorbereid te zijn voor jou hobbyproject.

 1. Dat doe ik wel even. Iedereen herkend het. Je hebt 1 of 2 dagen vrij genomen van je werk, net voor het weekend, dus die dagen heb je er ook nog extra bij. Genoeg tijd toch? De planning moet nog gemaakt worden en voor de verf ga je morgen voor naar de winkel. Met de gedachten: dat komt helemaal goed en je zit met iets lekkers op de bank.
  Maar… Als je de materialenlijst + berekening en een planning al gemaakt had, wist je zeker of je op de bank kon chillen en weet je ook zeker dat je niet in tijdsnood komt.
  Waarom moet ik zoveel vooraf doen, ik heb er geen zin in…
 1. Weet voor welke kosten je komt te staan.
 2. Hoeveel verf ga je verbruiken? En welke kleur(en)?
 3. Hoeveel tijd denk je ongeveer er aan kwijt te zijn?
 4. Met deze tips ben je geheel ontspannen.
 1. Stap voor stap. Je bent dol enthousiast, ontspannen en je wilt zeker geen tijd verliezen. Super! Hou dat vast. Maar let erop dat je het overzicht houd. Overleg met je partner, want communicatie is de sleutel van succes.
 2. Voorbereidend werk is het halve werk. Je bent al goed op weg. De planning is af, de verf is binnen, alle gereedschappen en je hebt overlegd hoe je samen met te werk gaat, zodat ieder zijn eigen klussen heeft. Als je bijvoorbeeld een woonkamer gaat schilderen, moeten de meubelen aan de kant, spullen in dozen en meubelen worden afgedekt. Tip: het afdekfolie van de action is prima. Ook hiermee ben je een dag mee kwijt.
 3. Rommel, rommel en nog een rommel! Hou de ruimte waar je begint netjes. Het is zo belangrijk. Wie wilt er nu werken in een ruimte waar het lijkt op een vuilnisbelt? Ik heb mezelf wel eens ingebouwd met spullen, dat is geen prettig gevoel. Start daarom energiek en geordend met de dag. Besteed elke dag 5/10 min. om op te ruimen, Uiteindelijk ga je je daar beter door voelen.
 4. Eindelijk beginnen! Al het voorbereidend werk is gedaan, nu kan je eindelijk gaan schilderen. Als je langs de randjes gaat schilderen, probeer een draaiende beweging te maken met de kwast voor het beste resultaat. En met zijn tweeën werken gaat 100x sneller dan één persoon per muur.

 

Heel veel succes en maak er iets moois van!

 

Alle tips nog eens op een rijtje + extra.

 1. Maak eerst een planning en een materialenlijst met berekening.
 2. Hoeveel verf heb je nodig en welke kleur(en)?
 3. Ga op onderzoek, zodat je weet hoe het moet.
 4. Ontspan en hou de rust.
 5. Communiceer met je partner.
 6. Maak plek waar je aan het werk wilt.
 7. Ruim elke dag 5/10 min. op.
 8. Laat de tape niet te lang zitten, anders heb je kans dat het de ondergrond mee trekt.
 9. Afdekzeil van de action is top.
 10. Goedkoop is duurkoop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MijnMartine kluskanaal     Gratis!