Aparte decoratie

Je moet er van houden, maar ik hou van mysterieuze, aparte, abstracten ideeën.
Een aantal jaar terug zat ik nog op school waar ik deze kunstwerken heb gemaakt. Degenen met het doodshoofd erop is van een Nederlandse schilder Pieter Claesz. En de vrouw met het vreemde kapsel.

Pieter Claesz was gespecialiseerd in het schilderen van stillevens. Het schilderij heet Stil life with letter and candle. Dit schilderij inspireerde mij omdat het mysterieus is en niet voor de hand liggen. Ik daagde mezelf uit om het proberen na te maken. Ik heb veel tijd besteed aan het schedel. Het is echt lastig om een schedel te schilderen, want iedereen is identiek. Door veel research en te blijven kijken naar verschillende schedels ging ik steeds meer zien, met dit resultaat. 

Ik wilde iets aparts, iets raars, iets wat niemand zou verwachten. Ik heb veel research gedaan totdat ik bij dit idee kwam. De vrouw met de paardenkapsel. Ik heb dit schilderij zelf bedacht. Ik wilde dat de vrouw zo min mogelijk opviel en dat juist het haar en haar make-up in de stijl van het expressionisme goed naar voren kwam. Het schilderen van het haar was een klus, ik wist niet goed hoe ik het moest doen, na een paar weken had ik het ondervonden hoe ik dit het beste kon aanpakken en ik ben aan de slag gegaan.
Het is iets apart en uniek vind ik zelf, maar dat maakt dit schilderij zojuist aantrekkelijk.

 

Decoratie paneel 1   Decoratie paneel 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MijnMartine kluskanaal     Gratis!